Powiew wiosny ! Śmietankowy, delikatny omlet z ziołami i awokado to pomysł na szybkie i bardzo zdrowe śniadanie :). Kolendra nadaje świeżości, lekkości i wyjątkowego smaku bardzo prostemu daniu, jakim jest właśnie omlet. Dodatek serka do masy jajecznej sprawia, że omlet ma bardzo delikatną strukturę i rozpuszcza się w ustach.
SKŁADNIKI
4 jajka
100 serka śmietankowego
świeżo zmielony pieprz i sól
garść świeżej pietruszki
garść świeżej kolendry
1/2 awokado
ewentualnie wędzony łosoś i jogurt grecki do podania
INSTRUKCJA
- Jajka roztrzep razem z serkiem śmietankowym, solą i pieprzem.
- Na rozgrzaną, małą patelnię wlej nieco oleju i smaż cienkie omlety.
- Każdy omlet przełóż świeżymi ziołami, plasterkami awokado i łososiem.
- Podawaj z jogurtem greckim.