Po tych wszystkich babach, mazurkach i pieczonych mięsach – przyda się coś lekkiego, ale wartościowego dla naszego organizmu :). Koktajl wiśniowo – kokosowy będzie świetny na poświąteczny detoks, a przy tym pożywny :). Taka namiastka lata – w końcu na pyszne, sezonowe owoce musimy jeszcze nieco poczekać.
Składniki:
na 2 porcje
szklanka mrożonych wiśni (w sezonie świeżych)
1 puszka mleka kokosowego
1 łyżka oleju kokosowego
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka syropu z daktyli lub innego słodzidła
2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki przełóż do naczynia blendera.
- Wiśnie wyjmij z zamrażalnika 15 minut wcześniej – jeżeli blender jest słabej mocy
- Miksuj do momentu uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
- Spróbuj, ewentualnie dodaj nieco słodzidła.