Koktajl wiśniowo – kokosowy

Po tych wszystkich babach, mazurkach i pieczonych mięsach – przyda się coś lekkiego, ale wartościowego dla naszego organizmu :). Koktajl wiśniowo – kokosowy będzie świetny na poświąteczny detoks, a przy tym pożywny :). Taka namiastka lata – w końcu na pyszne, sezonowe owoce musimy jeszcze nieco poczekać.

koktajl-686x1024 Koktajl wiśniowo - kokosowy

Składniki:

na 2 porcje

szklanka mrożonych wiśni (w sezonie świeżych)

1 puszka mleka kokosowego

1 łyżka oleju kokosowego

2 łyżki wiórków kokosowych

1 łyżka syropu z daktyli lub innego słodzidła

2 łyżki soku z cytryny

wisniowy-koktajl-686x1024 Koktajl wiśniowo - kokosowy

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki przełóż do naczynia blendera.
  • Wiśnie wyjmij z zamrażalnika 15 minut wcześniej – jeżeli blender jest słabej mocy
  • Miksuj do momentu uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
  • Spróbuj, ewentualnie dodaj nieco słodzidła.