Dobrze jest zamrozić truskawki, aby móc cieszyć się nimi zimą :). Koktajl truskawkowy z kokosem to niezły, letni akcent w środku mroźnej zimy. Jeżeli nie macie truskawek możecie je zastąpić innym mrożonymi owocami. Świetnie sprawdzą się tutaj wiśnie, maliny lub porzeczki. Można też zamiast mrożonych truskawek użyć większej ilości pudru truskawkowego. Ma intensywny truskawkowy smak i aromat, które na pewno będą wyczuwalne w koktajlu.
Składniki:
2 szklanki mrożonych truskawek
2 łyżki pudru z truskawek z tego przepisu (można pominąć)
około 750 ml mleka kokosowego
2 łyżki płatków owsianych
1 łyżka miodu
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki koktajlu umieść w naczyniu blendera i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Jeżeli koktajl wyjdzie zbyt gęsty, dodaj nieco więcej mleka kokosowego.
- Jeżeli uznasz, że koktajl truskawkowy jest za mało słodki, możesz dodać nieco więcej słodzidła. Wszystko zależy od tego, jak bardzo słodkich użyjesz owoców.