Kruche ciasteczka z domowym dżemem truskawkowym i grzany sok jabłkowy – tak spędziliśmy minioną sobotę na wsi. Piękna pogoda, świeże powietrze i kubek aromatycznego napoju. Brzmi świetnie prawda? Tak dla mnie wygląda jesień i o takiej myślę, gdy za oknem wieje i mocno pada, a poranki są otulone mgłą. Wam również życzę takich chwil, gdy w powietrzu unosi się zapach cynamonu, goździków i pomarańczy :).
SKŁADNIKI
1 litr soku jabłkowego
2 laski cynamonu
3 anyże gwiazdkowe
5 goździków
4 połówki jabłek
4 plastry pomarańczy
INSTRUKCJA
- Sok jabłkowy przelej do rondelka, dodaj przyprawy, plasterki pomarańczy i połówki jabłek.
- Podgrzewaj na małym ogniu, jak sok zacznie wrzeć, zdejmij z ognia i przelej do kubeczków. Dorzuć plasterki jabłka i włóż laski cynamonu.