Wiosenne tosty z awokado i jajkiem sadzonym są jedną z moich ulubionych propozycji śniadaniowych. Proste i zdrowe składniki oraz krótki czas przygotowania powinny Was zachęcić do ich zrobienia :). Do tego są naprawdę pyszne ! Kiedy pogoda za oknem robi się coraz piękniejsza, nie lubię spędzać wielu godzin w kuchni. Te tosty są tego przykładem. Szybkie śniadanie i w ciepłe dni lecę korzystać z promieni słońca :).
SKŁADNIKI
2 kromki wiejskiego chleba
masło
kilka liści świeżego szpinaku
1 awokado
2 jajka
sól i pieprz
INSTRUKCJA
- Kromki chleba opiecz w piekarniku lub na patelni grillowej.
- Na odrobinie tłuszczu usmaż jajka, od Ciebie zależy stopień ściętego żółtka. Ja najbardziej lubię lekko ścięte.
- Kromki chleba posmaruj masłem, ułóż na nich liście szpinaku oraz pokrojone na cienkie plasterki awokado.
- Na wierzchu każdego z tostów ułóż jajku sadzone, przypraw solą i pieprzem. Gotowe :).