Pudding chia z mango i porzeczkami

Pudding chia z mango i porzeczkami to zarówno doskonałe śniadanie, jak i pyszny deser. Szczególnie w upały :). Uważam, że nie ma potrzeby go dosładzać, naturalne cukry zawarte w owocach nadają mu odpowiednią słodycz :). Wybór jednak należy do Was! Wybierzcie ulubione owoce i na pewno będzie pysznie:).

DSC_1928-683x1024 Pudding chia z mango i porzeczkami

DSC_1936-683x1024 Pudding chia z mango i porzeczkami

SKŁADNIKI

200 g jogurtu greckiego

100 g jogurtu naturalnego

1/2 mango

1 szklanka białych porzeczek

owoce do dekoracji

ewentualnie ulubione słodzidło 

INSTRUKCJA

  • Zmiksuj mango na puree.
  • Jogurt grecki wymieszaj z nasionami chia i wstaw do lodówki na około 40 min. Jeżeli lubisz możesz w tym momencie jogurt dosłodzić. Ja jednak nie dosładzałam. Według mnie mango nadaje odpowiednią słodycz całości.
  • W ozdobnych słoiczkach układaj warstwami puree z mango, pudding chia i porzeczki. Na wierzch wyłóż jogurt naturalny i sezonowe owoce.
  • Smacznego :).