Pudding chia z mango i porzeczkami to zarówno doskonałe śniadanie, jak i pyszny deser. Szczególnie w upały :). Uważam, że nie ma potrzeby go dosładzać, naturalne cukry zawarte w owocach nadają mu odpowiednią słodycz :). Wybór jednak należy do Was! Wybierzcie ulubione owoce i na pewno będzie pysznie:).
SKŁADNIKI
200 g jogurtu greckiego
100 g jogurtu naturalnego
1/2 mango
1 szklanka białych porzeczek
owoce do dekoracji
ewentualnie ulubione słodzidło
INSTRUKCJA
- Zmiksuj mango na puree.
- Jogurt grecki wymieszaj z nasionami chia i wstaw do lodówki na około 40 min. Jeżeli lubisz możesz w tym momencie jogurt dosłodzić. Ja jednak nie dosładzałam. Według mnie mango nadaje odpowiednią słodycz całości.
- W ozdobnych słoiczkach układaj warstwami puree z mango, pudding chia i porzeczki. Na wierzch wyłóż jogurt naturalny i sezonowe owoce.
- Smacznego :).