Mus czekoladowy z bananem i masłem orzechowym – takie pyszności serwuję w piątkowym cyklu „zdrowe śniadanie”. Cykl, co prawda nieco przeze mnie zapomniany, ale wiosną warto go odkurzyć i nadać mu nowego blasku :). Propozycja świetna nie tylko na śniadanie, doskonale sprawdzi się jako zdrowy deser :). Zapraszam po przepis.
Składniki:
2 duże banany
2 czubate łyżki masła orzechowego
2 łyżki kakao
3 łyżki jogurtu greckiego
dodatkowo: czekolada i płatki kokosa do podania
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki przełóż do naczynia blendera i zmiksuj na gładki mus.
- Jeżeli wyjdzie zbyt gęsty możesz dodać łyżkę mleka.
- Możesz podawać z kostkami czekolady i płatkami kokosa. W bogatszej wersji z płatkami owsianymi, orzechami i świeżymi owocami.