Koktajl bananowo – orzechowy z kawą zbożową

Koktajl bananowo – orzechowy z kawą zbożową będzie świetną alternatywą dla kawy mrożonej :). Kawa zbożowa świetnie komponuje się z masłem orzechowym. Oba dodatki nadają charakteru koktajlowi i sprawiają, że ma wyrazisty, orzechowy smak. Jeżeli użyjecie mrożonego banana, uzyskacie przyjemnie chłodzący napój, który przyda się w gorące, letnie dni :). Dla mnie to doskonała opcja, kiedy przez upał nie mam ochoty pić gorącej kawy :). To również śniadanie typu 2 w 1 , syci i zastępuje kawę :).

koktajl-686x1024 Koktajl bananowo - orzechowy z kawą zbożową

Składniki:

300 ml mleka migdałowego (może być inne ulubione)

2 łyżki masła orzechowego

1 duży banan (latem zamrożony)

1 łyżka otrąb pszennych

2 – 3 łyżeczki kawy zbożowej (u mnie orkiszowa)

koktajl-bananowy-686x1024 Koktajl bananowo - orzechowy z kawą zbożową

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki koktajlu przełóż do naczynia blendera i miksuj do uzyskani gładkiej, kremowej konsystencji.
  • Spróbuj, ewentualnie dodaj nieco więcej kawy.
  • W upalne dni przed użyciem możesz banana zamrozić – zimny koktajl będzie świetną alternatywą dla kawy mrożonej :).
  • Przed podanie udekoruj nasionami sezamu.