Mus czekoladowy z bananem i masłem orzechowym

Mus czekoladowy z bananem i masłem orzechowym – takie pyszności serwuję w piątkowym cyklu „zdrowe śniadanie”. Cykl, co prawda nieco przeze mnie zapomniany, ale wiosną warto go odkurzyć i nadać mu nowego blasku :). Propozycja świetna nie tylko na śniadanie, doskonale sprawdzi się jako zdrowy deser :). Zapraszam po przepis.

mus-bananowy-686x1024 Mus czekoladowy z bananem i masłem orzechowym

Składniki:

2 duże banany

2 czubate łyżki masła orzechowego

2 łyżki kakao

3 łyżki jogurtu greckiego

dodatkowo: czekolada i płatki kokosa do podania

mus-czekoladowy-686x1024 Mus czekoladowy z bananem i masłem orzechowym

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki przełóż do naczynia blendera i zmiksuj na gładki mus.
  2. Jeżeli wyjdzie zbyt gęsty możesz dodać łyżkę mleka.
  3. Możesz podawać z kostkami czekolady i płatkami kokosa. W bogatszej wersji z płatkami owsianymi, orzechami i świeżymi owocami.