Delikatny omlet z ziołami i awokado

Powiew wiosny ! Śmietankowy, delikatny omlet z ziołami i awokado to pomysł na szybkie i bardzo zdrowe śniadanie :).  Kolendra nadaje świeżości, lekkości i wyjątkowego smaku bardzo prostemu daniu, jakim jest właśnie omlet. Dodatek serka do masy jajecznej sprawia, że omlet ma bardzo delikatną strukturę i rozpuszcza się w ustach.

DSC_0059-683x1024 Delikatny omlet z ziołami i awokado

SKŁADNIKI

4 jajka

100 serka śmietankowego

świeżo zmielony pieprz i sól

garść świeżej pietruszki

garść świeżej kolendry

1/2 awokado

ewentualnie wędzony łosoś i jogurt grecki do podania

INSTRUKCJA

  • Jajka roztrzep razem z serkiem śmietankowym, solą i pieprzem.
  • Na rozgrzaną, małą patelnię wlej nieco oleju i smaż cienkie omlety.
  • Każdy omlet przełóż świeżymi ziołami, plasterkami awokado i łososiem. 
  • Podawaj z jogurtem greckim.